tirsdag 18. september 2012

Jordbærrabarbraostekake

Herlig navn - herlig kake

Dette er en kake i ekte lavkarbostil, altså helt uken sukker men med en (god) del fett :) Den smaker skikkelig godt, og jeg er sikker på at dersom noen ikke hadde visst at den var sukkerfri, ville de aldri gjettet det.

This is where tha magic happens




For at den som vil prøve, skal få den skikkelig til så forklarer jeg rekkefølgen trinnvis. Men her er hvertfall ingrediensene:

Bunn:
120 gram mandler
30 gram hasselnøtter (kan sløyfes til fordel for 150 gram mandler)
4 eggehvitter
3-4 ss Green canderel stevia*/natreen/splenda
1,5 ts bakepulver

 

Ostefyll:
1 pakke kremfløte
1 pakke (200 gram) philadelphiaost
1 boks seterrømme
2 dl funlight jordbær/rabarbrasmak
6 plater gelatin
Green canderel stevia (smak til)
2 store jordbær


Hva skal man så gjøre med alt dette?

Sett ovnen på 170 grader
Legg bakepapir i bunnen av en springform (ca 22-24 cm)
Mal mandlene i en kvern
Stivpisk eggehvitter
Bland mandler, søtning og  bakepulver
Vend i mandelblandingen i eggehvitten forsiktig slik at ikke luftigheten forsvinner.
Hell blandingen i formen og stek bunnen i midten av ovnen i ca. 25 min.

 


Imellomtiden kan du gå i gang med fyllet.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann til de er myke.
Finhakk jordbærene.
Kok opp funlight saften, klem av vannet fra gelatinen, ha de i saften med søtning og  jordbærene.
Sett blandingen til avkjøling i kjøleskapet.
Så kan du piske krem av fløten, ha i seterrømme og philadelphiaost sammen med litt søtning. Smak deg frem, men husk at funlight-blandingen også er ganske søt.
Bland inn funlight-blanding og hell det over den avkjølte bunnen.
Jeg pyntet med litt oppskårne jordbær på toppen.




Kaken trenger litt tid på å stivne, så la den kose seg i kulda i 4-5 timer før servering 
Velbekomme og håper det smaker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar